Партита Велико Търново
Детски кът Велико Търново
Детска занималня Велико Търново
Латино танци, Йога, фотографски курсове Велико Търново
За връзка с нас
0896 577 050; 0895 602 808
Бул. "Никола Габровски" №2, етаж 4
Сградата на "Дом за мода и красота"

BACHATA

Велико Търново

Бачата е популярна музика и танц, произхождащи от Доминиканската република

За първи път бачата официално е призната като музикален стил през 1961 г., когато е направен първият звукозапис от Хосе Мануел Калдерон на първия сингъл „Borracho de amor“ и "Que sera de mi (Condena).

Възникването на бачата се свърза с напрегната социална обстановка, която цари в Доминиканската република в началото на 1960-те години след свалянето на диктатора Рафаел Леонидас Трухильо Молина.

В началото се е приемала само като музика за слушане, но с ускоряване на ритъма и възникване на нови стъпки, бачата започва да се възприема като танцувален стил. През 1992 г. Хуан Луис Гуера печели награда Грами със своя албум „Bachata Rosa“ и така бачата получава международно признание.

Една от най-известните групи, изпълняваща бачата е Aventura от Доминиканската република, а песента им „Obsession“ стигна до върха на музикалните класации както в Северна и Южна Америка, така и в Европа. Други популярни изпълнители на бачата са Prince Royce, Dani J,Antony Santos, Monchy y Alexandra, Raulin Rodriguez и др.

В музикално отношение бачата представлява смесица на болеро и доминиканско соно. На развитието на бачата оказват влияние и изпълнители като триото „Лос Панчос“, „Матаморос“ и Хулио Харамильо. Музиката е в такт 4/4.

НАЧИНАЕЩА ГРУПА ПО БАЧАТА от 19.10.2022

График: понеделник и вторник от 18:30 часа

Инструктори: Стас и Ивайла

 

НАПРЕДНАЛА ГРУПА ПО БАЧАТА

График: понеделник и сряда от 20:30 часа

Инструктори: Стас и Ивайла